16Dávej pozor na své jednání i na své učení. Buď v tom vytrvalý. Tak posloužíš ke spasení nejen sobě, ale i svým posluchačům.



Buď mi vzorem

Jak můžeme posloužit ke spasení lidem kolem nás?

Vydali jsme svůj život Bohu, rozhodli jsme se následovat Ježíše Krista. Není to naší zásluhou, že můžeme být s Kristem, ale Jeho zásluhou, protože to On si nás vyvolil a povolal. Máme tedy výsadu být Božími dětmi. Ale nejen výsadu, ale i povinnost přinášet stejnou naději, které se dostalo nám, i ostatním lidem. Ježíš říká svým učedníkům: „…zadarmo jste získali, zadarmo předávejte dál…“. A ještě jeden příkaz od Krista máme: „…jděte do celého světa, …až na sám konec…“. Máme tedy svědčit o naději, které se nám dostalo, všem lidem. Vždyť Kristus není pouze našim Spasitelem, ale přišel, aby spasil všechny lidi. Pokud tedy máme svědčit svým životem, pak náš život musí být v pořádku, naše jednání, chování musí odpovídat slovům Písma. Naše víra musí být trvalá a přinášet „ovoce“, které bude světu chutnat. Vyučujme věřící, ale i nevěřící, pokud nám budou chtít naslouchat, pravdě, Kristovu evangeliu, Jeho Slovu a nepolevujme v tomto učení. Protože jedině tím, že lidé uvidí jak to, co vyučujeme také žijeme, pro ně bude svědectví a cestou ke spasení.

Pane, ochraňuj mé jednání a dej mi moudrost, jak přinášet Tvé učení, které je i učením mým, nevěřícím lidem kolem toho světa.

Systematické čtení z Bible na každý den vydává Scripture Union.