10Podle milosti Boží, která mi byla dána, jako rozumný stavitel jsem položil základ a druhý na něm staví. Každý ať dává pozor, jak na něm staví.



Investice do Božího díla

Z čeho budu stavět Boží dílo?

Když jsem byl ještě malý kluk, tak na naší velké zahradě, nebo možná na našem malém poli byl vždy i velký pruh pšenice. O prázdninách pak po sklizni přijel balíkovací stroj a navázal ze zbylé slámy balíky. Z těchto balíků jsme někdy vyskládali parádní domek a místo střechy použili nějakou plachtu. Co víc si klukovské srdce může přát.

Když bychom si ale nyní chtěli postavit své obydlí, tak začneme dobře zvažovat, z čeho jej postavíme. Nechci polemizovat o životnosti staveb ze slámy nebo jiného materiálu. Ale jistě chceme stavět z kvalitních materiálů. Z toho, co opravdu splní naše představy o dlouhodobém a příjemném bydlení.

Jsme na tom stejně se stavbou Božího domu? Základy byly již položeny a na mně je rozhodnutí z jakého materiálu budu stavět. Budu stavět z toho, co mi zbyde? Nebo z toho, co bude levné a nezatíží zbytečně můj rozpočet? Nebo chci stavět z toho nejlepšího co mám k dispozici? Chci Bohu dát svůj nejlepší čas nebo ten co zbyl? Chci pro Boží stavbu vyhradit to první a nejlepší, co mám?

Bože, chci mít ve svém životě Tebe na prvním místě.

Systematické čtení z Bible na každý den vydává Scripture Union.